Тук има 447 876 обяви за имоти
Търси + Добави Бележник
Продава  Къща, област Перник, с. Бохова • 59 000 лв. • ID 53477334 — holmes.bg - [2]
17 Увеличи

Продава Къща област Перник, с. БоховаID: 53477334

Виж на картата
59 000 лв.
Не се начислява ДДС
Запиши имота в Бележника
Super Credit
  • Квадратура
  • 120 m2
  • Етаж
  • 2-ри
  • Особености
  • Гредоред, 53477334
Допълнителна информация:
ЕКИП недвижими имоти продава голяма и хубава старинна къща на известен български майстор от времето на втората световна война. Къщата е построена в типичния за тогава стил, който днес набира популярност под името ЕКО къщи и интересът към такъв вид строителство се засилва все повече. Ако чувствате, че искате да живеете в хармония с природата, в безвредна за околната среда и нейните обитатели къща, то прочетете до края, може би това е Вашият бъдещ дом. Предимствата са: висока топлинна енергия водеща до прохлада в летния сезон и топлина през зимата; много дебели стени, шумоизолираност; помага при респираторни заболявания като настинка, бронхит, астма, заради влажността на глината; по-висока земетръсоустойчивост; връщане към природата, към енергията на природните сили и още и още.
Двуетажна, което е било рядкост за такъв вид строителство в тези години. Конструктивно в много добро състояние, поддържана и обитавана до преди около 10 години. Разполага с три стаи, голям зимник и предверие на първия етаж. Майсторска вита стълба води към втория етаж, където са разположени още три стаи с предверие и балкон. Стълбата е произведение на изкуството, цялата стълбищна конструкция и стълбите са направени само от дърво и инсталирани без нито един пирон и без нито една метална скоба.
Покривът е в добро състояние, ремонтиран преди 14 години с цялостна система с ондулин за хидроизолация и влагозащита.
Дограмите, вратите, подът, всичко е естествено дърво, специално направено от ръцете на великия трънски майстор.
Вътрешно стаите имат нужда от освежаване и осъвременяване. Вода има и в двора и в стаите на първия етаж от централен водопровод. Баня няма, но може и има къде да се направи. Тоалетната е в двора. Канализация няма. Водата се оттича в септична яма.
Дворът е много голям, над 4 декара. Има стопански постройки, има място и за площадки за игра на децата, и за басейн, и за кътове с цветя и аранжировки, и за зеленчукова градина и за каквото още поискате да имате.
Къщата се намира в центъра на селото, на 2 минути пеша от площада. Селото е тихо и спокойно, районът е планински, надморска височина над 850 метра, буквално в подножието на връх Яничева чука . Прохладни букови гори, иглолистни гори, екопътеки, изобилие от билки, малини, къпини, гъби, диви ягоди.
Сръбската граница ГКПП Стрезимировци е само на 5 км, а гр. Трън с неописуемо красивото ждрело на Ерма на 20 км. Разстоянието от София е 95 км.
И още ще Ви разкажем ако поискате. Телефонът за връзка е 0879889169.
Страница на обявата:
Сподели обявата:
Публикувана в 17:05 на 11 април, 2024 год. Обявата е посетена 55 пъти
Брокер:
ЕКИП 9

Личен телефон: 0879889169

Още оферти от ЕКИП 9:
продажби   наеми
Агенция:
Агенция ЕКИП НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
ЕКИП НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
град София, бул.Христо Ботев 1 /Петте кьошета/

Офис телефони: 0879889157-офис администратор.
Телефон: 0879889169-ЕКИП

Още оферти на агенцията:
продажби   наеми
Изпрати E-mail на продавача:
  • Въпрос:

  • Вашето име:

  • Вашия Е-mail:

  • Телефон: